Afbeelding
Paul Blaak

Around the world met Barbie bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Exposities

TERSCHUUR Barbie, wie kent haar niet? Dé populairste pop ter wereld heeft een taille om bij weg te dromen en grijze haren en rimpels kent ze niet. Het is bijna jaloersmakend en dat terwijl ze in maart alweer 65 jaar wordt! Wil je zien hoe Barbie er vroeger uitzag en hoe ze overal ter wereld altijd is meegegaan met de tijd? Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum organiseert ter ere van haar verjaardag de tentoonstelling ‘Barbie Around the World’, die je vanaf 8 maart tot en met 30 december 2024 in de expositieruimte van het museum kunt bezoeken. 

Privécollectie van Armel Rood
Alle Barbies en aanverwante artikelen van over de hele wereld die je ziet tijdens de expositie bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum behoren tot de privécollectie van Armel Rood. Zij is al ruim 30 jaar een verzamelaar en een autoriteit op het gebied van Barbies. Haar verzameling is ontstaan door haar zussen die ze met Skipper, het jongere zusje van Barbie, zag spelen. Bij Armel ging het spelen over in verzamelen. En wat voor een verzameling! Door jarenlange zoektochten op rommelmarkten, verzamelbeurzen en internet heeft ze inmiddels ruim 500 poppen. Haar collectie toont perfect de evolutie van de bekende pop en haar wereldwijde mode. Bij deze expositie kom je vooral de oudere collecties tegen, maar ook recentere Barbies, zodat je de verschillen tussen toen en nu goed kunt zien. Eén ding is zeker. Het wordt een feest der herkenning!

Het blijft niet bij kijken!
Maar… dacht je dat je tijdens een bezoek aan de Barbie expositie alleen maar kijken mag? Niets is minder waar, want het museum organiseert gedurende de gehele expositie periode voor groot en klein heel veel leuke activiteiten rondom het Barbie thema. Zo is er een grote speelruimte aanwezig waar naar hartenlust met Barbies gespeeld kan worden. Naast heel veel Barbies liggen er ook kleren en accessoires op tafel zodat je je plastic heldin naar eigen keuze kunt aankleden. Verder is er een megagrote Barbie verpakking waar jij in kan plaatsnemen. Pak één van de kledingstukken en laat je fotograferen, zodat het net lijkt alsof je in een Barbie verpakking zit. Hoe leuk is dat? Of doe mee met een Barbie kleurwedstrijd en maak kans op leuke prijzen.

Voor jong & oud
In de expositieruimte hangen twee schermen waar continu oude Barbie commercials op worden vertoond. Zeker weten dat de ouderen onder ons die gaan herkennen. Volg ook de blogs van Armel waar iedere week de tofste weetjes voorbij komen. Want… weet jij hoe ze op de naam Barbie kwamen? En… wat is voor kenners nog waardevoller dan de pop zelf? Kijk en luister mee en je komt erachter! Kortom: er is heel veel te doen. Je kunt je zelfs inschrijven voor een workshop waarbij je je eigen Barbie kleding kunt maken. Of kom met je oude Barbie langs voor een taxatie of bezoek één van de Barbie Spa dagen. Blijf op de hoogte en volg alle ontwikkelingen op www.ambachtenmuseum.nl/ontdak-het-museum/agenda-en-exposities/ en https://www.ambachtenmuseum.nl/expositie-barbie-around-the-world/


Meer informatie over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is te vinden op www.ambachtenmuseum.nl.

advertentie
Afbeelding
VELUWSE HANZESTORIES - EEN TIJDREIS OP DE FIETS EN TE VOET 22 mrt, 11:41
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie